Mechelen

Mechelen

Nieuwe bestemming voor Mechels industrieel erfgoed

Terug naar overzicht

De ter ziele gegane industriële meubelfabriek Trap, onderdeel van het project Guldendal (gelegen tussen het kanaal en de Postzegellaan), krijgt een nieuwe toekomst als kantoor- en woonomgeving.
Hiervoor slaan de ontwikkelaars Tervia’s en Triginta de handen in elkaar: ze renoveren en herbestemmen de door Erfgoed beschermde fabriekshal uit de Interbellum-periode (deel van de voormalige Meubelfabriek Van Craen), en ontwikkelen op de site ook nieuwbouwkantoren en woonentiteiten.
Aangezien Meubelfabriek Van Craen, naar verluidt de laatst werkende meubelfabriek in Mechelen, samen met de aanpalende Inofer-fabriek ooit één site (de Malterie Vandermolen) vormde, en de twee vestigingen samen voorwerp zijn van één Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP), zullen beide projecten gecoördineerd ontwikkeld worden.


Triginta en Tervia’s herbestemmen de site tot een multifunctioneel complex, architecturaal trouw aan de oorspronkelijke industriële ‘look’, met 6 stadswoningen, 1 skyhouse/-kantoor, 1 gemeenschapsruimte,
8 nieuwbouwappartementen, 8 loftwoningen, 13 loft-appartementen en 2.600 m² nieuwbouwkantoor, waarvoor reeds een afnemer werd gevonden.


De ontwikkelaars hebben de voorbije maanden hun plannen gefinaliseerd, en hopen begin 2021 de werken aan te vatten. De oplevering van het project is voorzien eind 2023.

Over Tervia’s
Tervia’s is een club van ondernemende, enthousiaste en creatieve collega’s. Dit resulteert in een frisse kijk op het vastgoed van vandaag en op de trends van morgen.
Tervia’s heeft de ambitie zowel bewezen recepten als nieuwe innovatieve concepten te integreren in vastgoedprojecten, om op die manier woon- en werkomgevingen op duurzame wijze een meerwaardete geven voor de gebruiker én voor de omgeving. Tervia’s combineert innovatieve technologieën en concepten om gerenoveerde en nieuwe gebouwen nuttig en waardevol te laten blijven.

Over Triginta
Triginta is een vastgoedbedrijf dat historisch en religieus vastgoed een nieuwe bestemming wil geven, de zorginfrastructuur van de toekomst ontwikkelt en financiert, en lokale overheden via innovatieve PPS-structuren helpt hun projecten (scholen, sportinfrastructuur, culturele centra, parkings, etc…) te realiseren. Triginta houdt de ontwikkelde of aangekochte projecten in hoofdzaak in portefeuille, en bouwt zo een patrimonium van kwalitatief vastgoed. De groep bezit projecten gespreid over heel Vlaanderen, en wordt gefinancierd door een aantal Belgische families en heeft als doel rendabele vastgoedprojecten met een maatschappelijke relevantie te realiseren.

Deze website maakt gebruik van cookies, die o.a. bezoekersstatistieken meten. Meer info